Арсенал успя да загуби от Олимпиакос с 0:1 в реванша у дома от 1/8финалите в Лига Европа, но след 3:1 в първия мач, продължава напред в турнира. 

Артилеристите подходиха малко небрежно в мача, като направиха серия пропуски и бяха наказани от една от малкото атаки на съперника, но сензацията изглеждаше невъзможна. 

Арсенал влезе спокойно и уверено в двубоя след добрия си аванс от първата среща и Сократис блокира удар на Смит-Роу. Мачът вървеше спокойно без много чисти ситуации, но и с предимство за лондончани. 

Пепе и Габриел пропуснаха добри положения, но и гостите показаха зъби, след като Ел-Араби бе изведен добре и бе на път да вкара, но Лено спаси с крак. Дани Себайос също пропусна за домакините. 

Това се случи в средата на първото полувреме, след което обаче, до почивката не се случи нищо кой знае какво, като единствено Смит-Роу стреля точно, но без да затрудни Са. 

Скоро след паузата стана интересно. Себайос загуби топката в средата на терена, Фортунис намери Ел Араби, който напредна и стреля, а след рикошет в Габриел, топката спря в мрежата. 

Много важен гол, но след него гръцкият тим не успя да натисне.  Пепе пропусна чисто положение за Арсенал, а и резервата Мартин Йодегор стреля в небесата от добра позиция.   

В 80-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен сам срещу вратаря от центъра, но стреля покрай него, правейки нов серизен пропуск. В 82-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Ба първо направи нарушение за жълт картон, а след това реагира гневно и бе изгонен. 

До края Обамеянг успя да пропусне още две положения, но това не се оказа фатално и въпреки загубата лондончани стигнаха 1/4финалите в Лига Европа.   

Арсенал – Олимпиакос    0:1

0:1 Ел Араби 51

Арсенал: Лено, Бейерин (82 Чеймбърс), Луис, Габриел, Тиърни, Себайос (57 Йодегор), Елнени (57 Партей), Джака, Пепе, Смит-Роу (82 Мартинели), Обамеянг
Олимпиакос: Са, Сократис, Ба, Холебас, Андруцос (63 Брума), Мвила, Камара, Реабчук, Масурас (63 Ранджелович), Ел-Араби, Фортунис (84 Бухалакис)